LA TIRELIRE

 

HOME

HET HUIS

DE OMGEVING

WAT TE ZIEN

WAT TE DOEN

BESCHIKBAAR

PRIJZEN

LINKS

CONTACT

FOTO'S

 

45420 BONNY SUR LOIRE

 

Wat te doen

Vanuit "La TIrelire" vindt u binnen een half uur de volgende activiteiten.

Wandelen en fietsen: De omgeving van Bonny sur Loire leent zich uitstekend voor wandel- en fietstochten. Vooral langs de Loire kun je prachtig fietsen naar bijvoorbeeld Briare en/of Gien. Men legde  speciale fietsroutes aan langs de Loire van totaal 800 km; "Loire a Velo". Er zijn ook verschillende andere  fietsroutes op papier gezet door de plaatselijke VVV.                                       

Activiteiten in de buurt van Bonny sur Loire:  In de nabije omgeving is een ruime keuze voor activiteiten binnen een straal van nog geen 30 minuten afstand per auto; Wandelen, fietsen, picknicken, musea en kastelen bezoeken, zwemmen, watersport, vissen, mountainbiken, paardrijden, (zweef)vliegen, tennis, karten en golf. Zie Tourisme loiret.

Strand: Het strand van de Loire is op ongeveer 800meter van het huisje. Zwemmen in de Loire kan i.v.m. de stroming gevaarlijk zijn dus kijk uit. Bij het strand over de Loirebrug, links, is het  minder diep.

Picknicken:   Men kan overal langs de Loire picknicken en ook een kampvuur maken. Op romantische plekjes bij één van de vele meertjes zoals    ‘Lac  Bourdon’ staan ook picknicktafels. Via een prachtige rit, door mooie plaatsjes met kastelen, rij je er naar toe. Behalve de picknicktafels tussen de bomen is er ook een zandstrandje en je kunt hier veilig zwemmen en  waterfietsen en zeilbootjes huren.      Een aanrader!

Zwemmen en watersport:  Zwemmen kan zowel overdekt, in de zwembaden van Briare en Gien of Neuvy, als in de open lucht in de diverse meertjes in de nabije omgeving.  In het naast gelegen, Beaulieu sur Loire kan je kano's en kayaks huren. Vanuit het bassin bij de sluis van Mantelot, in Châtillon sur Loire, kan je een rondvaart in oude stijl maken over het kanaal en de Loire.  Vanuit Briare kan je met een rondvaartboot de kanalen op, je kan ook kiezen voor een rondvaart met diner. Extra leuk daaraan is dat je door de beroemde ‘Pont Canal’ vaart, een aquaduct van meer dan 600 meter lang dat op een hoogte van 11 meter over de Loire loopt.

Golf: In Sancerre, op een half uurtje rijden bij ons vakantiehuisje vandaan is een prachtig golfterrein.     Er zijn meerdere golfcourses o.a in Bourges, Les Bordes en Sully sur Loire ( waar overigens ook een prachtig kasteel te bezoeken is). Voor meer golf-info; www.golfreiswijzer.nl

Vissen:  Je kunt vissen in de Loire of in één van de vele meren bv. bij Saint Fargeau. In Frankrijk heb je wel een visvergunning nodig, te verkrijgen in de supermarkt.

Petanque: Net als in Bonny sur Loire heeft bijna elk plaatsje  wel een petanqueveldje waar u door de plaatselijke bevolking vaak wordt uitgenodigd om mee te spelen. Er zijn ook vaak toernooien in de directe omgeving.

Paardrijden:   Bij Châtillon sur Loire en bij Beaulieu bevinden zich maneges. Vooraf  reserveren wordt op prijs gesteld. Pony-ritjes voor kinderen zijn ook mogelijk bij de sluis van Mantelot in Châtillon sur Loire.

Motorrijden: De wijde omgeving is zeer geschikt voor prachtige motor-toertochten (weten we uit eigen ervaring); kleine weggetjes met heerlijke bochten en pittoreske dorpjes.  Het circuit van Magny-Cours is + 1 uur rijden.

Vliegen / zweefvliegen:  Op slechts enkele kilometers afstand van de gite bevinden zich 2 sportvliegveldjes (bij Briare en Beaulieu sur Loire).  Daar kan je een rondvlucht maken met een vliegtuigje of een mini-helikopter.

Wijnroutes en lekker eten:  De streek staat bekend om zijn goede wijnen en het nodigt daarom uit om aan verschillende caves (wijnproeverijen) een bezoekje te brengen. In de buurt liggen twee wijnroutes; de ene route loopt door de  Cher, aan de andere kant van de Loire,  en voert je langs prachtige vergezichten naar de hooggelegen fotogenieke wijnstad Sancerre.       De tweede route loopt door de Bourgogne.                                                                                                                                                                                     De Franse restaurantjes zijn; vooral voor ‘tussen de middag’ vanwege de prijsvriendelijkheid, zeer aan te bevelen.  In het info-schriftje dat in het huis ligt zullen wij er een paar aanbevelen. 

Guédelon en avonturenpark:   Op ongeveer 30 minuten rijden van Bonny sur Loire ligt het kasteel  Guédelon. Dit kasteel in aanbouw wordt  geheel in 13e-eeuwse stijl en met de bouwmaterialen en gereedschappen van die tijd opgebouwd. Het is - zéker ook voor volwassenen - erg boeiend en leerzaam en een bezoek waard.     In de buurt van het kasteel Guédelon ligt ook een alternatief ‘pretpark’ waar kinderen in de natuur kunnen ravotten, klimmen, paintballen en over touwbruggen kunnen lopen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 la Busiére

  evenement

 Sancerre Golf

  ponyrijden in Chatillon

  sur Loire

Guedelon